Boat EXPO

De groots opgezette Boat EXPO is de zeilbeurs van de zomer van 2018 met tal van stands en aanbieders van onder meer bootmaterialen, navigatieapparatuur, kleding, reizen en lifestyle producten. Veel stands hebben speciaal voor het toernooi leuke aanbiedingen en andere acties in petto. In de EXPO genieten bezoekers van een hapje en een drankje en slenteren ze ontspannen langs de vele leuke shops.

Lees meer

EK Optimist zeilen

Aan dit officiële EK doen naar verwachting 350 kinderen mee uit heel Europa. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Internationale Optimisten Associatie en staat op en voor kinderen tot 15 jaar. De Optimist wordt wel gezien als de kraamkamer van talent voor de Olympische zeilploegen. Wees dus niet verbaasd om in 2024 een aantal van de deelnemers op het podium te zien bij de Olympische Spelen.

Lees meer

School programma's

In aanloop naar de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag maken meer dan 20.000 scholieren kennis met zeilen en surfen. Een speciaal ontwikkeld scholenprogramma bestaat uit theorielessen en praktijklessen in gymzalen op school. Tijdens een zwembadtraining leren kinderen onder meer wat te doen wanneer een boot omslaat.

Gedurende de finishweek brengen schoolklassen een bezoek aan de Volvo Ocean Race en volgen ze een dagvullend cultureel en sportief programma. Smaakt de kennismaking met zeilen naar meer? Wie dat wil kan zich aanmelden voor een (proef)lidmaatschap bij een zeilvereniging.

Lees meer

SWK Groep Kids Corner

De Volvo Ocean Race finish in Den Haag is een evenement voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen is er de KidsCorner van SWKGroep. Hier kunnen kids de hele dag terecht kunnen voor leuke activiteiten, spellen en water fun in het waterlab.

 

Lees meer

Optimist On Tour

De Youth Academy Race vindt plaats in Den Haag tijdens de Volvo Ocean Race. De optimisten race is voorzien van acht concurrerende lokale teams, die elk een team uit de Volvo Ocean Race vertegenwoordigd. Diverse workshops, trainingen en andere activiteiten zullen worden verstrekt tijdens deze dag, zoals het informeren en inspireren van mensen over bijvoorbeeld plastic in onze oceanen. ” Het verbinden van jongeren en eventueel bijdragen aan de volgende generatie van de Volvo Ocean Race-zeilers is een spannend vooruitzicht en wij zijn blij de Youth Academy te steunen” aldus Stuart Melville van AkzoNobel.

Ocean Summit

Het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschappelijke wereld komen samen in het Zuiderstrandtheater voor s’werelds grootste water en duurzaamheid Congres. Onderwerpen van discussie zijn: De toekomst van water; Duurzaamheid & oceanen; Visie voor de Noordzee; en de toekomst van de Oceaan & Energie.

*De voertaal van het congres is Engels.

Lees meer

Watermakers

Het belangrijkste doel van het Watermakers-project is om in de aanloop naar en rondom de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag kansen op betaald werk te creëren voor Haagse werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Watermakers biedt Haags talent – werkzoekenden, statushouders en studenten – de kans aan de slag te gaan bij bedrijven, leveranciers en organisaties die betrokken zijn bij de aankomst van de zeilrace.

Lees meer

Zeeroeien

Op 1 juli wordt er een demonstratiewedstrijd regatta zeeroeien georganiseerd . De startlijn van de race is ten westen van de havenmonding en de finish is in de buitenhaven, voor de versmalling met de Verkeerscentrale. In totaal is het een race-afstand van 2 km. Een race duurt ongeveer 15 minuten en er roeien 8 boten in elke race. Dat is een interessant veld en past binnen de havenmonding, ook als enkele boten gelijk op gaan.

Voor de toeschouwers aan de wal is er weinig te zien zonder hulpmiddelen, dus zorg dat je een verrekijker meeneemt om het spektakel vanaf de kant te volgen!

Lees meer

Legends Races

De Nederlandse verbondenheid met de Volvo Ocean Race gaat ver terug, maar niet eerder was Nederland finishplaats van de race. Om dit unieke moment te vieren wordt een bijzondere reünie georganiseerd voor alle Nederlandse en buitenlandse schepen en bemanningsleden die ooit aan de wedstrijd hebben deelgenomen. Een aantal van de deelnemers gaat nog een keer de strijd aan in een unieke Legends Race. De start is in Gotenburg en de finish eveneens in Den Haag.

Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine verzorgt tijdens de Volvo Ocean Race een aantal spectaculaire demonstraties.
Bezoekers kunnen vanaf de kade shows en demonstraties gadeslaan en genieten van het geavanceerde materieel.
Naast demonstraties wordt er een dok opgetuigd waar bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de Marine.

Red Bull Foiling Generation

32 Nederlandse zeiltalenten zijn geselecteerd voor Red Bull Foiling Generation. In deze wereldwijde zeilcompetitie krijgen jonge talenten de kans om ervaring op te doen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten.

Lees meer

Golfen

Golf Experience

Maak tijdens de Volvo Ocean Race kennis met golf.

Resulteert een golfles van 15 minuten direct in een wereldse swing? Of verdien je de meeste punten bij de ‘hole in the wall’? Ontdek de golfsport en het talent in jezelf!

lees meer