Pro-Am Race

Sinds de editie van 2011-12 en 2014-15 worden er ook zogenaamde Pro-Am-races gevaren. In deze variatie op de havenraces mogen gasten op uitnodiging meezeilen als bemanningslid. De Pro-Am-races tellen niet mee voor het klassement. In deze editie 2017-18 varen gasten tijdens de Finish week de Pro-Am-races op donderdag en vrijdag. Elk team heeft ongeveer zes zeilers aan boort, samen met ongeveer 10 gasten. De race duurt naar schatting ongeveer 40 minuten. Kijk voor de actuele tijden in het dagprogramma.

De race vindt plaats ongeveer 1,5 zeemijl uit de kust. En het is mogelijk met eigen boot te komen. Zie in de afbeelding hieronder wat de race route is, buiten de stippellijnen kun je liggen met je boot.

Let op! Het is niet mogelijk de haven van Scheveningen in- of uit te varen. Een aantal jachthavens in de buurt is wel open: IJmuiden, Rotterdam of Stellendam. De jachthaven van Jachtclub Scheveningen is gedurende de periode van 15 juni tot 3 juli volledig volgeboekt en gesloten voor bezoekende boten. Kijk hier voor meer informatie over de regels op het water.

Wil je weten wat er nog meer te doen is, kijk dan op het overzicht dagprogramma.