De Klompboot

Onze varende klomp reist de zeilers achterna tot aan de finish in Den Haag! Onze klomp-reporters Gerd Jan Poortman en Stefan Coppers laten in filmpjes zien hoe het er nou écht aan toe gaat op de boot, vragen de zeilers het hemd van het lijf en testen ze hun kennis over Den Haag. Doe mee met de kijkersvraag en stuur je antwoord in met dit formulier.

Wil jij een uniek kijkje behind the scenes van de Volvo Ocean Race? Dan wil je deze filmpjes niet missen.

Bekijk hier de filmpjes

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #8 | Newport
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna! In deze aflevering gaat onze Cloggy Reporter Gerd-Jan Poortman op bezoek bij Bouwe Bekking van Brunel Sailing om te vragen hoe hij zijn pet er naar gooit! Maar Bouwe geeft ook een strategische les voor de etappe naar Cardiff. Verder legt Simeon Tienpont van team AkzoNobel uit hoe ze nou het roer vervangen tijdens de race, want daar moet je wel voor oefenen! Er is nog veel meer te zien, wat doen ze op de boatyard en wat voor tips krijgt Lucas Chapman stiekem?

Cloggy Reporters & The ultimate Destination #7 | Itajai
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna. In deze aflevering bespreken ze met bemanningsleden van MAPFRE, Brunel Sailing en team AkzoNobel hoe ze het zeewier van de kiel verwijderen, want daar komt best wat bij kijken! Verder doen de mannen van Vestas 11th Hour Racing een poging om het houd-je-waffel-record te pakken en verklapt Carlo Huisman wat er afgelopen etappe aan het roer is gebeurd!

 

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #6 | Auckland
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna. In deze aflevering staat de zware etappe met het legendarische Kaap Hoorn centraal. Wie heeft hem het meest gevaren? En waarom is het zo speciaal? Simeon Tienpont van Team AkzoNobel legt zo duidelijk de koers uit dat zelfs de Cloggy Reporters het begrijpen. Verder krijgt Gerd-Jan Poortman uitleg van levensbelang, want de mannen van Brunel Sailing vertellen wat zeilers moeten doen bij man overboord!

 

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #5 | Hong Kong
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna. In deze aflevering gaat Gerd-Jan Poortman met Annemieke Bes boodschappen doen in Hong Kong en haring happen in een restaurant met Scheveningse vis. Verder krijgt hij uitleg over de verschillende zeilen door Carolijn Brouwer en zeilen sjouwen samen met Carlo Huisman. Simeon Tienpont en Luke Molloy proberen de highscore stroopwafel happen te pakken!

 

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #4 | Melbourne
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna. In deze aflevering is Gerd-Jan Poortman vooral bezig met plastic! Zo vertellen de mannen van Brunel Sailing hem wat zij allemaal tegenkomen en hoe ze de boot kunnen inspecteren. Verder verklapt Carlo Huisman hoeveel energie hij nodig heeft tijdens het zeilen en leren we meer over wolken, want je hebt goede en verkeerde!

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #3 | Kaapstad
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna. In deze aflevering morst onze reporter Gerd-Jan Poortman​ continue water, maar maakt dat blijkbaar toch niet uit. Verder vertelt Simeon Tienpont​ ons hoe er van zout water tijdens de race drinkwater wordt gemaakt, verklapt Carlo Huisman​ hoe hij toch een beetje warm kan blijven in de vrieskou en heeft Annemieke Bes alvast een kaartje geschreven voor Kerst!

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #2 | Lissabon
Onze Cloggy Reporters reizen in hun varende klomp de zeilers van de Volvo Ocean Race achterna. In deze aflevering leert Carlo Huisman ons hoe je met 50 kilometer per uur op het water tóch kan poepen, krijgt Lucas Chapman Ocean Racer een cosmetische ingreep, omdat hij voor een bijzondere primeur staat en krijgen we een lesje tactiek van Simon Fisher!

Cloggy Reporters & The Ultimate Destination #1 | Alicante
Onze Cloggy Reporters Gerd-Jan Poortman en Stefan Coppers reizen de zeilers achterna in hun varende klomp. In deze aflevering o.a. de Haagse quiz met Bouwe Bekking en Annie Lush van Brunel Sailing, de kijkersvraag met Annemieke Bes en onze eigen reporter die een salto maakt tijdens zijn leg jump!