In de finishweek (van 24 juni t/m 1 juli) wordt in de Scheveningse haven een fantastisch feest georganiseerd voor zeilers,
publiek én het bedrijfsleven. Bij het festival worden 400.000 bezoekers, onder wie 25.000 zakelijke gasten, verwacht.

In het Innovation Pavilion, dat onderdeel uitmaakt van de Race Village, krijgen toonaangevende start-ups, scale-ups en MKB-bedrijven
gedurende de festivalweek, in een maritieme en duurzame omgeving, de gelegenheid hun innovaties te presenteren. Het grote publiek heeft gratis toegang tot de Race Village. Het Innovation Pavilion zal bovendien bezocht worden door alle deelnemers aan de zakelijke netwerkevenementen van het Business Programma van de Volvo Ocean Race Finish. Het contact tussen (innovatieve) ondernemers wordt op die manier als vanzelf gefaciliteerd en gestimuleerd. In het Innovation Pavilion is iedere dag plaats voor zo’n 15 innovatieve bedrijven.

Kom voelen, proeven, kijken in het Innovation Pavilion
Wist jij dat de C02-uitstoot van koeien kan worden teruggedrongen door eiwitrijk zeewier als veevoer te gaan gebruiken?
En dat robots onderwater tegenwoordig dankzij wifi kunnen samenwerken? In het Innovation Pavilion kan je tijdens de Finishweek van de Volvo Ocean Race deze en tal van andere maritieme én duurzame Nederlandse innovaties ervaren, voelen, proeven én bekijken. De enthousiaste ondernemers vertellen je er graag alles over.

Virtual Reality, demonstraties en slimme vindingen
TNO laat je zien hoe dankzij onderwaterwifi robots diep in zee samen kunnen werken. Leer met een maquette van de Noordzeeboerderij hoe je ver uit de kust zeewier kunt telen. Ook is de unieke Wave Pool – waar je kunt surfen wanneer je maar wilt – te zien. Ortega Submersibles ontwierp een spectaculaire open onderzeeër, die voor vele doeleinden inzetbaar is. En SAP zorgt met een VR-bril dat je zelf kunt beleven hoe het is om op een Volvo Ocean Race-boot te zeilen.

De Dakdokters tonen aan dat je met groene daken bij kunt dragen aan een gezonde én mooie stad. ACE laat je voetbalrobots zien. Het Museon pakt uit met diverse innovatieve vindingen, die vooral ook voor kinderen leuk zijn om mee te beleven. Zo laten ze zien hoe je uit planten energie kunt opwekken. In het Buginn Bijenhotel zie je hoe bijen, en andere insecten, overwinteren, om zo bij te dragen aan een gezondere stad.

Deelnemers per dag Innovation Pavillion
Zondag 24 juni
Maandag 25 juni
Dinsdag 26 juni
Woensdag 27 juni
Donderdag 28 juni
Vrijdag 29 juni
Zaterdag 30 juni
Zondag 1 juli

Maritieme drones
Op 28 juni (16.15-18.00 uur) is er, ook in de Race Village, een demonstratie van maritieme drones in het Innovation Bassin. Deze van afstand bestuurbare voertuigen hebben vele mogelijkheden, op en onder het wateroppervlak.

Ook op vrijdagochtend (11.00-12.00) uur is er een demonstratie. Dan zullen INDYMO, RanMarine, AquaSmart XL, Wavedroid, Se@drone en TNO hun innovaties laten zien.

Klik hier om te zien welke bedrijven en instellingen tijdens de Finishweek van de Volvo Ocean Race in het Innovation Pavilion staan.

Wil je weten wat er nog meer te doen is, kijk dan op het overzicht dagprogramma.