Word jij eind juni ook één van de exposanten in het Innovation Pavilion van de Volvo Ocean Race Finish?

Den Haag is er trots op om in 2018 voor het eerst de Finish van de Volvo Ocean Race te organiseren. Voor de kust van Den Haag
vindt eind juni de ontknoping plaats van één van de grootste én meest innovatieve sportevenementen ter wereld. In de finishweek
(van 24 juni t/m 1 juli) wordt in de Scheveningse haven een fantastisch festival georganiseerd voor zeilers, publiek én het bedrijfsleven.
Bij het festival worden 400.000 bezoekers, onder wie 25.000 zakelijke gasten, verwacht.

The Hague, the ultimate destination for innovation
In het Innovation Pavilion, dat onderdeel uitmaakt van de Race Village, krijgen toonaangevende start-ups, scale-ups en MKB-bedrijven gedurende de festivalweek, in een maritieme en duurzame omgeving, de gelegenheid hun innovaties te presenteren. Het grote publiek heeft gratis toegang tot de Race Village. Het Innovation Pavilion zal bovendien bezocht worden door alle deelnemers aan de zakelijke netwerkevenementen van het Business Programma van de Volvo Ocean Race Finish. Het contact tussen (innovatieve) ondernemers wordt op die manier als vanzelf gefaciliteerd en gestimuleerd.

Innovation Paviljoen

Presenteer jouw onderneming in het Innovation Pavilion
De gemeente Den Haag biedt een selectie van innovatieve ondernemers, start-ups en scale-ups uit de Haagse (Metropool-)regio de mogelijkheid zich in het Innovation Pavilion te presenteren. Er is plaats voor stands van 10 tot 15 bedrijven. De stand wordt, als het bedrijf aan de criteria voldoet, gratis aangeboden door de gemeente Den Haag. InnovationQuarter, VPdelta, Sailing Innovation Centre, St. Noordzeevis uit Scheveningen, The Hague Business Agency en TNO  dragen bij aan het benaderen van exposanten.

De criteria om in aanmerking te komen voor een stand in het Innovation Pavilion:

 • Je bedrijf heeft een innovatief, inspirerend, tastbaar en toonbaar product
 • En is gevestigd in de Metropoolregio Den Haag Rotterdam
 • Je hebt voor tenminste twee of drie achtereenvolgende dagen personele bezetting (van 10.00-23.00 uur) voor je stand in het Innovation Pavilion.
  • zondag 24-6 t/m dinsdag 26-6
  • woensdag 27-6 t/m vrijdag 29-6
  • zaterdag 30-6 en zondag 1-7

Afwijkende periodes, met een minimum van 2 aaneengesloten dagen, zijn in overleg mogelijk.

Een basis-stand, bestaande uit een statafel én wifi, in het Innovation Pavilion wordt, zoals eerder vermeld, gratis aangeboden door de gemeente Den Haag, mits het bedrijf voldoet aan de criteria.

Inrichting van de stand, bemensing, transport en aanvullende faciliteiten, waaronder verzekering, zijn voor rekening van de ondernemer. Het is een publieksevenement en het strekt dus tot de aanbeveling om waardevolle spullen, zoals prototypes, te beschermen tegen ontvreemding. Voor de aan- en afvoer van uw inrichting van de stand zijn overigens trolleykars beschikbaar voor de laatste meters.

Innovation Paviljoen

Innovation Paviljoen

Praktische zaken
In het Innovation Pavilion is plaats voor 10 tot 15 innovatieve bedrijven. Het Pavilion bevindt zich in het Race Village. De opzet van het Innovation Pavilion is als volgt:

 • 8 compartimenten, waarbij de lange kanten van de containers doorzichtig zijn.
 • Standruimte per exposant is circa 2,5 x 3 meter (2 exposanten per compartiment)
 • Het binnenterrein is circa 150m2 en overkapt met een stretchtent
 • Opbouw voor 10.00 uur, afbouw na 23.00 uur
 • Grote objecten kunnen uitsluitend voor een week worden geplaatst, daarvoor is een heftruck beschikbaar
 • Banners zijn niet toegestaan, neem je product of een dummy mee om te demonstreren

Donderdag 28 juni: Demonstratie (maritieme) drones
Donderdagmiddag 28 juni, van 16.00 tot 18.00 uur, geven we bedrijven uit de Metropoolregio de gelegenheid hun (maritieme) drones te demonstreren in het Innovation Bassin in de Race Village. De afmetingen van het bassin zijn 22 bij 28 meter, diepte 80 centimeter, gevuld met 75 centimeter water).

Business events in het Zuiderstrandtheater
In de Volvo Ocean Race Finish week worden in het Zuiderstrandtheater een aantal internationale business events georganiseerd. Ook de deelnemers aan de business events in het Zuiderstrandtheater bezoeken de Race Village en het Innovation Pavilion. Het Zuiderstrandtheater is middels een bootverbinding verbonden met de Race Village.

Woensdag 27 juni 2018:                              Smart City Event

Donderdag 28 & vrijdag 29 juni 2018:   Future of the Oceans Summit

Klik hier voor het aanmeldingsformulier. Aanmeldingen worden beoordeeld door de gemeente Den Haag. Bedrijven die in aanmerking komen voor een stand in het Innovation Pavilion ontvangen uiterlijk 30-4-2018 een bevestiging. DEADLINE AANMELDEN: 20-4-2018
Meer info via e-mail: Jeroen Mann (jeroen.mann@mannovation.nl) en Mark Stijger (Mark.Stijger@DenHaag.nl)

Innovation Paviljoen