innovation pavilion zaterdag 30 juni

Hieronder een overzicht van de bedrijven die zaterdag 30 juni te bezichtigen zijn. Ieder bedrijf heeft een stand en kan meer informatie geven over hun innovatie. Nieuwsgierig? Wees welkom om een kijkje te nemen!

ACE: Voor het laten zien van innovatieve producten en productieprocessen moet je bij ACE zijn. Zo laten ze een voetbalrobot, interactieve LED-verlichting die reageert op je hand en zelfs licht dat gaat bewegen op basis van je hartslag. Meer informatie.

Buginn: Met het Buginn Bijenhotel is het mogelijk om bijen, en andere insecten die zouden moeten overwinteren, terug te brengen in een stedelijke omgeving. Meer informatie.

FutureProof The Hague: Met innovaties op onder andere het gebied van duurzaamheid wordt een stad een prettigere plek om te leven, wonen en ontspannen. Met een VR-bril maak je een virtuele tour door de stad met Futureproof-locaties. Meer informatie.

KitePower: Kitepower ontwikkelt windenergiesystemen van de volgende generatie. Met vliegende kites, die tot 500 meter hoogte gaan, wordt automatisch elektriciteit opgewekt.

Museon: Het Innovation LAB is een leuke en leerzame locatie voor jong en oud waar men zelf aan de slag kan gaan en de bedrijven en organisaties informeren het publiek graag over hun duurzame, innovatieve activiteiten. Ontdek het zelf! Meer informatie.

Ortec www.ortec.com/nl-nl/

Ortega Submersibles: Met deze onderzeeër hoeft een duiker niet meer te trappelen, maar kan hij gewoon onder water varen. Kom zien hoe een duiker dat doet. Meer informatie.

Praeter: Door middel van infrarood panelen, waarmee ruimtes kunnen worden verwarmd, is het mogelijk om van gas af te gaan.

Q1 Smart Housing: Met Q1 is het mogelijk snel en makkelijk een hoog kwalitatieve woning te bouwen. Waarbij technische installaties slim pre-fab zijn verwerkt. Deze woning zit vol met innovatieve slimmigheden, ervaar ze in het Innovation Pavilion.

Sailing Innovation Centre: Zie de innovaties waardoor er meer medailles worden gewonnen en meer mensen de zeilsport beleven. Het Sailing Innovation Centre helpt bij het versnellen van innovaties in de zeilsport.  Meer informatie.

Sailmon: Sailmon ontwikkelt software én hardware oplossingen, ontwerpt instrumenten en displays en is continue bezig met nautische innovaties. Een daarvan is Sailmon LOGS een sociaal platform voor zeilers, waarop je data en media kunt delen, plaatsen en afspelen, om reizen en tochten te herbeleven. Meer informatie.

SAP VR&Biometrics: SAP Nederland heeft de bemanningsleden van AkzoNobel uitgerust met biometrische sensoren. Zo werd inzicht verkregen in aspecten als vermoeidheid, uitputting, stress en de reactie op weersomstandigheden. Meer informatie.

TNO: TNO brengt je op hoogte van de laatste innovaties zoals autonoom varen en onderwater wifi. Wat gaat dit teweeg brengen in de wereld en welke voordelen heeft het? Ook kan je via een spel aan de slag te gaan met één van de toepassingen van autonomie onder water, het opsporen van mijnen op vaarroutes.  Meer informatie.

Volans: De Volanscoastel, de innovatieve roeiboot, is ontwikkelt om langs de kust en op zee te kunnen roeien. Meer informatie.

WoonWijzerWinkel: Hou van je Huis is het programma voor duurzaam woningonderhoud. Het helpt, samen met de WoonWijzerWinkel, woningeigenaren hun woning te verduurzamen en voor te bereiden op aardgasvrij wonen. Bekijk welke innovaties jij in je huis kan installeren om je huis te verduurzamen. Meer informatie.