innovation pavilion vrijdag 29 juni

Hieronder een overzicht van de bedrijven die vrijdag 29 juni te bezichtigen zijn. Ieder bedrijf heeft een stand en kan meer informatie geven over hun innovatie. Nieuwsgierig? Wees welkom om een kijkje te nemen!

Blue21: Zijn een expert in drijvende stedelijke ontwikkeling, gelooft dat drijvend bouwen een oplossing is voor de grote uitdagingen van de 21e eeuw: zeespiegelstijging, klimaatverandering, stedelijke groei en landtekort. Meer informatie.

Buginn: Met het Buginn Bijenhotel is het mogelijk om bijen, en andere insecten die zouden moeten overwinteren, terug te brengen in een stedelijke omgeving. Meer informatie.

e-Vision: Software waarmee op boorplatformen de operationele processen worden verbeterd. Meer informatie.

Flexbase:  FlexBase ontwerpt en realiseert drijvende funderingen die worden gebruikt voor bouwen op het water. Drijvende constructie van EPS en Beton  Meer informatie.

FutureProof The Hague: Met innovaties op onder andere het gebied van duurzaamheid wordt een stad een prettigere plek om te leven, wonen en ontspannen. Met een VR-bril maak je een virtuele tour door de stad met Futureproof-locaties. Meer informatie.

INDYMO: Door onbemande onderwaterdrones kan de waterkwaliteit in 3D kaarten worden weergegeven en watergerelateerde ecosystemen in beeld worden gebracht. Meer informatie.

Logic Supply: Kleine computers die speciaal gebouwd zijn voor industriële omgeving, daar waar ‘’gewone’’ computers stoppen gaan deze door.

Museon: Het Innovation LAB is een leuke en leerzame locatie voor jong en oud waar men zelf aan de slag kan gaan en de bedrijven en organisaties informeren het publiek graag over hun duurzame, innovatieve activiteiten. Ontdek het zelf! Meer informatie.

Ortega Submersibles: Met deze onderzeeër hoeft een duiker niet meer te trappelen, maar kan hij gewoon onder water varen. Kom zien hoe een duiker dat doet. Meer informatie.

Precious Plastic: recious Plastic Den Haag recycled plastic afval om naar nieuwe producten. Kijk welke producten er zijn gemaakt en hoe dit in z’n werk gaat. Meer informatie.

ROC Mondriaan: Hoe kan een school verduurzamen? Het ROC Mondriaan laat het zien door VR techniek te gebruiken voor het lassen en spuiten. Probeer jij het ook?! Meer informatie.

Sailing Innovation Centre: Zie de innovaties waardoor er meer medailles worden gewonnen en meer mensen de zeilsport beleven. Het Sailing Innovation Centre helpt bij het versnellen van innovaties in de zeilsport.  Meer informatie.

Sailmon: Sailmon ontwikkelt software én hardware oplossingen, ontwerpt instrumenten en displays en is continue bezig met nautische innovaties. Een daarvan is Sailmon LOGS een sociaal platform voor zeilers, waarop je data en media kunt delen, plaatsen en afspelen, om reizen en tochten te herbeleven. Meer informatie.

Svasek: Svasek is gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van kustwaterbouw, havenontwerp en rivierwaterbouw en laat in het Innovation Pavilion innovatieve meetboeien zien waarmee medailles zijn gewonnen op de  Olympische Spelen. Meer informatie.

Se@drone: Se@Drone is een modulaire aquatische drone met onderwater module. Met behulp van autonome navigatie (WiFi/4G/GPS) kan Se@Drone objecten indentificeren, monitoren en inspecties uitvoeren op het water als wel onderwater (tot 100 m diepte). Meer informatie.

TNO: TNO brengt je op hoogte van de laatste innovaties zoals autonoom varen en onderwater wifi. Wat gaat dit teweeg brengen in de wereld en welke voordelen heeft het? Ook kan je via een spel aan de slag te gaan met één van de toepassingen van autonomie onder water, het opsporen van mijnen op vaarroutes.  Meer informatie.

Volans: De Volanscoastel, de innovatieve roeiboot, is ontwikkelt om langs de kust en op zee te kunnen roeien. Meer informatie.

VPdelta: VPdelta creëert proeftuinen waarin startups, scale-ups, mkb’ers, studenten, wetenschappers en gebiedsbeheerders innovatieve concepten testen, verbeteren en demonstreren.  Meer informatie.