Iedereen heeft de kans Race Village te bezoeken

De gemeente Den Haag nodigt iedere dag bewoners uit voor een rondleiding door de Race Village. Den Haag wil graag iedereen uit de stad de kans geven de Race Village te bezoeken.

Door Marijn Krijger

Ditmaal wordt een groep oudere inwoners rondgeleid, door een van de 19 gidsen die in deze week deze eervolle taak hebben. De tour start met een kop koffie. Rustig lopen ze daarna langs de nautische activiteiten. Omhoog naar de pitlane is voor deze groep de grootste uitdaging. Jannie, die vanuit haar woning uitkijkt op de haven, haakt haar arm in bij de gids en wandelt rustig naar de Volvo Ocean Race-boten. Met een rollator gaat het iets langzamer. De organisatie heeft meegedacht en overal hellingbanen neergelegd, zodat de hele Race Village voor iedereen toegankelijk is.

De gidsen leiden de hele week diverse groepen rond en weten alle ins en outs van de activiteiten in de

Race Village. Ze vertellen honderduit over de details van de deelnemers aan de Volvo Ocean Race.
Bij de Optimist on Tour geniet de groep van de zeilende kinderen. “Prachtig om ze te zien zeilen. Dat was70 jaar geleden mijn eerste boot”, vertelt Jannie. “Ik zou maar wat graag weer in zo’n boot zeilen.”

Ze heeft een mooie middag gehad. “Ik vond het hier erg leuk. Misschien kom ik deze week met mijn rollator nog wel een keer langs. Ik ga na de rondleiding eerst nog even een keer kijken bij de Optimisten”.