Golf Academie en Golf Raak!

Door Marijn Krijger

“Naar de bal blijven kijken, draai je lichaam. Kijk naar de bal. De club nog iets verder en slaan,” Adrie instrueert de vier nieuwe golfers. Op een rij slaan ze de bal vanaf de tee in het net. Of ze maaien over de bal heen. Voor de meesten is het de eerste keer dat ze een club in hun handen hebben. De hele emmer mag worden leeggeslagen en dat doet iedereen ook graag.

Foto gemaakt door Marjolein van Laere

In de Race Village promoot de Koninklijke Nederlands Golf Federatie de golfsport. Iedereen kan golfen. “Met Golf Raak! brengt de NGF kinderen op jonge leeftijd in contact met de golfsport. We vormen een community van kinderen en nodigen hen uit voor leuke activiteiten, versturen ze af en toe wat leuks thuis toe om zelf mee aan de slag te gaan,” vertelt Eefje Kievits van NGF.

De Golf Academie doet ditzelfde voor volwassenen en is er op gericht om actieve golfers meer inzicht te geven in hun golfspel en hen tips op maat te kunnen geven met filmpjes.

“De NGF is aanwezig in de Race Village om te laten zien dat de golfsport leuk is. Meer dan dat, na de eerste keer wil iedereen nog een keer de bal slaan,” legt Eefje uit. “ Golf is de sport voor ernaast en je kan het je hele leven blijven spelen. Opa van 80 kan de baan met zijn kleinkind van 8.”

Foto gemaakt door Marijn Krijger