Expo heeft voor ieder wat wils

In de Eerste Haven staat tijdens de Finishweek van de Volvo Ocean Race een Expo, met liefst 31 bedrijven. Zij bieden de meest uiteenlopende producten, meestal zeilgerelateerd. In hun nabijheid liggen onder meer de Legends-boten. We portretteerden een drietal bedrijven uit de Expo.

Door Marijn Krijger

Foto: G. Smits


Dag van de zeevarende

25 juni is de dag van de zeevarende. Stefan Francke is dominee en bezoekt baggerschepen namens Stichting Pastoraat Werkers Overzee. Hij legt uit wat de Dag van de zeevarende is. Om de bezoekers bewust te laten worden van de zeelui en ook het thuisfront is de Dag van de Zeevarende in het leven geroepen. Om de waardering uit te spreken voor alle zeevarenden kan er op deze stand met de grote selfiespiegel een selfie worden gemaakt. Deze wordt in tweevoud afgedrukt. Een voor de bezoeker, een voor op het grote bord.

Foto: G. Smits


Kaartkussens.nl

Mik Bijlaard zit achter de naaimachine. Met kaartkussens.nl staat hij op de Expo. Hij maakt kussens met aan een kant een vaarkaart. Zondag was een drukke dag. De voorraad gaat hard en hij naait vakkundig de ene na de andere kussensloop. Momenteel zijn er al 80 Nederlandse waterkaarten van kussens te krijgen. Deze week op de Expo en daarna weer in de webshop.

Foto: G. Smits


Sailability

Sailability wil iedereen de mogelijkheid geven om te zeilen. Ook mensen met een handicap willen ze laten zeilen. Han Mennen is vrijwilliger bij Sailability en legt uit: “Bij 16 zeilverenigingen in Nederland liggen speciaal ontworpen boten. Hiermee kan iedereen zeilen, ongeacht de beperking. Als iemand niet kan lopen, zorgen we voor een tillift. Schipper van AkzoNobel Simeon Tienpont is ambassadeur van Sailability.” Op de Expo zijn ze op zoek naar donateurs en vrijwilligers.