Van 23 juni 2018 tot en met zaterdag 30 juni 2018 wordt het 2018 Optimist European Championship in Den Haag (Scheveningen) georganiseerd. Het Europees kampioenschap is een internationaal zeilevenement op Nederlandse wateren en bestaat uit een wedstrijd gehouden over vijf officiële vaardagen voor de zeilklasse Optimist.

Voorafgaand aan de wedstrijddagen zullen nog een aantal trainingsdagen worden georganiseerd als voorbereiding op het EK. De 263 deelnemers uit 44 landen zijn de topzeilers van hun land. Elk land mag een vastgesteld aantal deelnemers afvaardigen EU-landen 7, overige landen 4 zeilers. Nederland mag als organiserend land maar liefst 14 deelnemers afvaardigen.

Op 23 juni arriveren alle zeilers in Scheveningen en op 25 juni beginnen zij aan hun wedstrijdreeks op de Noordzee. Het bijzondere aan dit evenement is dat het tegelijkertijd met de finish van de Volvo Ocean Race valt. Het EK is een officieel “Side Event” van de VOR. Bezoekt u de Race Village? Loop dan zeker even door naar het Topzeilcentrum of bekijk de wedstrijden vanaf  het strand om zo de nieuwe generatie zeilers aan het werk te zien!

Kijk voor meer informatie op de IODA site en op social media is het EK te volgen via Facebook en op Instagram #2018OptiEuro

Wil je weten wat er nog meer te doen is, kijk dan op het overzicht dagprogramma.