Duurzaamheid

Wist jij dat er ieder jaar ongeveer acht miljoen ton aan plastic in de oceaan terecht komt? Dat is een volle vuilniswagen per minuut en 80 procent van dit plastic is afkomstig van het land. Dit houdt in dat als we geen actie ondernemen er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan is.

Er is een logisch verband tussen de Volvo Ocean Race en een relatief nieuwe maar zeer cruciale (milieu)uitdaging van Ocean Health en plastic vervuiling.

Met het platform van de Volvo Ocean Race ontstaat er een unieke kans en verantwoordelijkheid om tegen dit probleem te vechten. Wij, als organisatie van de Volvo Ocean Race, willen graag ons steentje bijdragen aan een schonere toekomst van onze oceaan.

Tijdens de finish in Den Haag zal “The globe” centraal staan voor de Ocean Health en de boodschap over plastic vervuiling. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over het probleem en hoe zij zelf een steentje kunnen bijdrage aan een plasticvrije oceaan.

De Volvo Ocean Race is de langste, meest concurrerende en professionele sportevenement ter wereld. Wij willen een discussie activeren, een lokale relevantie creëren en een “call to action” uitgeven naar bedrijven, de overheid en particulieren om zich ook in te zetten tegen een plasticvrije oceaan.

Onze missie is om “Turn the Tide” te helpen bij een kritiek probleem van een snelgroeiende hoeveelheid plastic in de oceaan. Met de Volvo Ocean Race en ons wereldwijde communicatieplatform hebben we een unieke kans en verantwoordelijkheid om te vechten voor dit grote probleem wat wereldwijd aangepakt moet worden.

Klik hier om te zien welke 22 stappen jij kan ondernemen om plastic vervuiling tegen te gaan.

 

Schrijf je snel in en sluit je aan bij de #cleanseas