Den Haag is de trotse host van de Volvo Ocean Race Finish. Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in
het teken van zeilen en watersport. 
Naast de Volvo Ocean Race valt er van alles te beleven in Den Haag!
We geven je graag wat tips.

Scheveningen biedt je alle ingrediënten voor een leuke dag uit. Twee grote theaters, een museum en allerlei grote attracties.
Met meer dan vijftig strandtenten en tientallen restaurants en hotels zit Scheveningen vol culinaire hoogtepunten.
Wat wil je, met elke dag verse vis: vanmorgen gevangen, vanavond al op je bord. Hoe vers wil je het hebben?

Waarom zou je kiezen tussen stad of strand? Den Haag heeft het allebei! Midden in de historische binnenstad ruik je de zee al.
Pak de tram en binnen 15 minuten zit je op het grootste terras van Nederland. Den Haag biedt je het beste van twee werelden.

In Den Haag is alles verrassend dichtbij. Hier maak je kennis met Mondriaan en sta je oog in oog met het Meisje met de Parel van Vermeer.
Of verlies je elk gevoel voor perspectief bij Escher in het Paleis. Wil je letterlijk eens zien wat dit kleine land groot maakt? In Madurodam ligt heel Nederland aan je voeten!

ShoppingNight in de bruisende binnenstad van Den Haag is het grootste winkelevenement van Nederland. De twaalfde editie, vrijdag 29 juni, staat geheel in het teken van Feest aan Zee en heeft daarom als thema Fête de la Mer. Een heerlijk avondje uit vol acties en entertainment, van Paris plage tot petit four! Oh là là ..

Den Haag heeft naast Scheveningen, het centrum, het binnen- en het buitenhof nog veel meer te bieden! Ga van de gebaande paden af en ontdek het Zeehelden– en het Statenkwartier door middel van wandelroutes die speciaal ontworpen zijn voor de Volvo Ocean Race.

De geschiedenis van deze mooie 19e-eeuwse wijk met veel bijzondere architectuur en prachtige straten, pleinen en lanen dateert uit 1895. Naast de hoeveelheid diverse winkels, koffietentjes en restaurant zijn er in het Statenkwartier ook verschillende musea. Zo zette architect Berlage naast de monumentale villa’s ook zijn stempel op het Gemeentemuseum. Ontdek het Statenkwartier door de wandelroute die speciaal ontwikkeld is voor de Volvo Ocean Race.

Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad, is dit de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Ontdek het Zeeheldenkwartier door de wandelroute die speciaal ontwikkeld is voor de Volvo Ocean Race.

Den Haag is gastheer van de koning en de regering. Kijk er dus niet van op als aan de tafel naast je de minister-president een cappuccino drinkt. Bij het paleis van de koning kun je zelf even kijken of hij aan het werk is.

Als stad van Vrede en Recht brengt Den Haag landen van over de hele wereld samen. Met internationale gerechtshoven, de vele ambassades en belangrijke conferenties werkt Den Haag aan een veilige en rechtvaardige wereld. Met als kloppend hart het indrukwekkende en wereldberoemde Vredespaleis.

Wil je álles zien en ervaren in deze wereldse stad aan zee? Neem dan vooral de tijd. Den Haag is te groots voor een dag.
Kijk voor alle informatie over Den Haag op www.denhaag.com.