Informatie omwonenden

Nieuwsbrief

Lees hier de meest recente editie van de nieuwbrief: juni 2018

Meld u via deze link aan als u het online evaluatie formulier wilt ontvangen:

Contact form


Inhoud

Op deze pagina vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

Evenement algemeen
Geluid
Evenemententerrein
Verkeersmaatregelen
Parkeren en afgesloten straten
Contact

Van zondag 24 juni tot zondag 1 juli staat de haven van Scheveningen in
het teken van zeilen en watersport. Naast tal van watersportactiviteiten, zijn er maatschappelijke programma’s en is er volop entertainment voor jong en oud. De Finish belooft een festijn te worden voor zeilers, het grote publiek en het bedrijfsleven. Uiteraard doen we er alles aan om (verkeers)drukte in goede banen te leiden en de bereikbaarheid van uw woning of onderneming zo goed mogelijk te waarborgen. In deze flyer vindt u alle informatie over wat dit voor u betekent en hoe u zich kunt voorbereiden. Laat ook uw bezoek, klanten of leveranciers weten dat deze maatregelen er zijn. Dan kunnen zij er waar nodig rekening mee houden.

Openingstijden Race Village
Zondag 24 juni: 10.00 – 21.00 uur (afhankelijk van de aankomst van de boten)
Maandag 25 juni & dinsdag 26 juni: 10.00 – 21.00 uur
Woensdag 27 juni & donderdag 28 juni: 10.00 – 23.00 uur
Vrijdag 29 juni & zaterdag 30 juni: 10.00 – 00.00 uur
Zondag 1 juli: 10.00 – 18.00 uur

Locatie van het evenemententerrein
Het terrein bestaat uit: de Race Village op strand, de Race Village Havengebied en het wedstrijdgebied op het water van de Noordzee. De Race Village op het strand strekt zich uit van de rotonde bij de Vissershavenweg tot aan het Noordelijk havenhoofd. Het Beachstadium, Beachclub WIJ, The Shore, surfschool- en shop Aloha en horecagelegenheid Fonk maken deel uit van het evenemententerrein.

De Race Village in het Havengebied bestaat uit de 1e, 2e en 3e haven. Deze bevinden zich direct naast de Race Village op het strand en zijn te bereiken via de Visafslagweg en de Vissershavenweg. De 3e haven is bereikbaar via het Norfolkterrein aan de overkant van de haven. Op www.volvooceanracedenhaag.nl ziet u hoe het evenemententerrein eruit komt te zien.

Gratis toegang
Het evenement is gratis te bezoeken. De havengebieden worden dus niet afgesloten en zijn met de fiets en wandelend altijd vrij toegankelijk voor bezoekers, bewoners, en bezoekers van lokale bedrijven. Wel is een klein deel van het gebied afgesloten voor auto’s en worden (drang)hekken geplaatst om bezoekersstromen te reguleren en indien nodig drukke wegen of kades tijdelijk af te kunnen sluiten. Door matrixborden worden bezoekersstromen in goede banen geleid om overcrowding te voorkomen. Ook de havenhoofden blijven vrij toegankelijk. Om de veiligheid te waarborgen wordt via bebording en toezicht van security het publiek gewezen op het gevaar van het beklimmen van betonblokken.

Op- en afbouw periode
De opbouw van het terrein start op 4 juni tot 23 juni, de afbouw start op 1 juli in de avond en duurt tot 13 juli. De organisatie houdt hierbij zoveel mogelijk rekening met de lokale ondernemers en de opbouw verloopt gefaseerd om overlast te voorkomen. Van 17 tot en met 22 juni wordt ook in de nacht doorgewerkt. Het geluid wordt tot een minimum beperkt zodat er geen overlast ontstaat.

Geluid
Op het terrein zijn podia aanwezig waar muziek wordt afgespeeld. De organisatie houdt zich hierbij aan de geldende maximale geluidsnorm. Daarbij staan de geluidsboxen zoveel mogelijk richting de zeekant.

Bereikbaarheid
Natuurlijk heeft de verkeersafwikkeling van het grote aantal bezoekers dat wordt verwacht de aandacht. Het advies aan bezoekers is om met de fiets of het openbaar vervoer te komen en dit communiceren wij ook zeer actief via al onze kanalen. Rond het evenemententerrein worden tijdelijke fietsenstallingen geplaatst. Een klein aantal invalideplekken is gereserveerd voor mindervaliden rond het evenemententerrein op de Strandweg. De rest van de bezoekers die met de auto komt, wordt verwezen naar de bestaande parkeermogelijkheden rondom Centraal Station en Holland Spoor vanwaar ze met het openbaar vervoer naar het evenement kunnen reizen.

Verkeersmaatregelen
De race zal – met name in de weekenddagen – flink wat bezoekers zal trekken in en rondom de haven. Uiteraard doen we er alles aan om (verkeers)drukte in goede banen te leiden en de bereikbaarheid van uw woning of onderneming zo goed mogelijk te waarborgen. Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen.

Voor een aantal straten geldt dat parkeren en/of toegang alleen is toegestaan voor bestemmingsverkeer. Dit wordt gecontroleerd door verkeersregelaars. Dit doen we om verkeersdrukte door bezoekers te voorkomen.

Scheveningseweg, Houtrustweg en Strandweg calamiteitenroute
Om de veiligheid voor u als bewoner te kunnen waarborgen wordt alleen in het geval van extreme drukte of een calamiteit tijdelijk de Scheveningseweg en de Strandweg vrijgemaakt van inkomend regulier verkeer (richting Scheveningen) en in twee richtingen gebruikt als calamiteitenroute. Op zaterdag 30 juni geldt dit ook voor de Houtrustweg in beide richtingen, i.v.m. Veteranendag. Door het instellen van deze calamiteitenroutes kunnen hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer vrij blijven rijden bij calamiteiten.

Alternatieve route
Vanaf de S200 afrit Madurodam rijdt u richting de Nieuwe Parklaan. Via de Kurhausweg kunt u naar de Gevers Deynootweg. Vanaf daar kunt u Oud Scheveningen in, eventueel via de Jurriaan Kokstraat. In het geval van afsluiting Strandweg ter hoogte van de Scheveningse slag, kunt u uw weg vervolgen via de Gevers Deynootweg.

Duindorp
Om te ontmoedigen dat bezoekers aan de Volvo Ocean Race Finish een parkeerplek in Duindorp zoeken, plaatst de organisatie borden dat Duindorp alleen toegankelijk is voor bestemmingsverkeer.

Parkeren en afgesloten straten
Zie de kaartjes onder de opsomming ter verduidelijking.

 

ZONEKLEUR ROOD EN DONKERBLAUWE LIJN*: AFGESLOTEN WEGEN EN NIET PARKEREN DATUM
Parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd 4 juni t/m 13 juli
Strandweg vanaf rotonde richting Noordelijk Havenhoofd 11 juni t/m 6 juli
Strandweg vanaf rotonde + niet parkeren 11 juni t/m 6 juli
Visafslagweg + niet parkeren 24 juni t/m 1 juli
Parkeerplaats Zuiderstrandtheater 24 juni t/m 1 juli
Parkeerplaats bij Zuiderstrandtheater (Houtrustweg)
Deels afgezet
Helemaal afgezet
13 juni t/m 7 juli
24 juni t/m 1 juli
Parkeerplaats dr. Lelykade t.h.v. Zeesluisweg 17 juni t/m 4 juli
Afsluiting deel dr. Lelykade 20 juni t/m 3 juli
Visafslagweg 24 juni t/m 1 juli
Vissershavenweg 24 juni t/m 1 juli
Dr Lelykade NoordWest van 2e haven 24 juni t/m 1 juli

*Met ondernemers in dit gebied heeft de organisatie specifiek contact gehad over accreditatie. Mocht u hier bedrijf houden en onverhoopt nog geen contact met ons hebben gehad, neem dan contact op via omgeving@volvooceanracedenhaag.nl

 

ZONEKLEUR GEEL: WEGEN TOEGANKELIJK, ALLEEN PARKEREN VOOR VERGUNNINGHOUDERS** EN ORGANISATIE MET EVENT ACCREDITATIE DATUM
Menninckstraat 24 juni t/m 1 juli
Koppelstokstraat 24 juni t/m 1 juli
Datheenstraat 24 juni t/m 1 juli
Van Bergenstraat 24 juni t/m 1 juli
Deel Dr. Lelykade 24 juni t/m 1 juli
 ZONEKLEUR BLAUW: ALLEEN BESTEMMINGSVERKEER*** DATUM
Hellingweg vanaf Kranenburgerweg 20 juni t/m 1 juli
Gedeelte Oud-Scheveningen (Duinstraat, Vissershavenstraat, Treilerweg, Treilerdwarsweg, Zeesluisweg, Korbootstraat, Reepstraat, Hoekerstraat, Hoogaarstraat, Windastraat, Schokkerweg en Kompasstraat) 24 juni t/m 1 juli

**Met vergunninghouders wordt bedoeld de bewoners met een reguliere parkeervergunning, bezoekerspassen of eigen parkeerplek voor het gebied.
***Op een aantal plekken in de blauwe zones zullen parkeerregelaars bestuurders vragen naar hun postcode om zo te controleren of zij bestemmingsverkeer zijn.

Kiss en Ride Treilerweg
Voor de gehele Treilerweg geldt dat parkeren en toegang alleen is toegestaan voor bestemmingsverkeer. Daarnaast is een aantal parkeerplekken afgezet voor de Kiss en Ride, taxi’s en touringcars.​ Op het kaartje hieronder ziet u welke parkeerplekken u niet (in rood) en wel (in groen*) kunt gebruiken. ​

Toegang vanaf de Westduinweg rechtsaf is momenteel niet mogelijk, om eventuele verkeersdrukte voor Kiss & Ride verkeer beter te kunnen reguleren. U kunt de Treilerweg het makkelijkst bereiken via de rotonde bij de Duinstraat, waar u de borden ‘Kiss & Ride’ kunt volgen zoals aangegeven op onderstaand kaartje.


Vragen
Mochten de maatregelen serieuze problemen voor u met zich meebrengen, neemt u dan contact op via omgeving@volvooceanracedenhaag.nl. Vanaf 11 juni kunt u tussen 8.00 en 22.00 ook bellen via: 085-1850070.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op volvooceanracedenhaag.nl en volg ons via social media: Facebook, Twitter en Instagram. Meld u ook aan voor de speciale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van het evenement en de praktische maatregelen: www.volvooceanracedenhaag.nl/bewoners-informatie

Het is niet mogelijk rechten te ontlenen aan bovengenoemde maatregelen. De organisatie houdt zich het recht voor om, indien de veiligheid in het geding komt, veranderingen door te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Afbeelding 1. afgesloten wegen, parkeerplekken en bestemmingsverkeer
zoals opgesomd in de tabellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Afbeelding 2. afgesloten wegen (alleen bij calamiteit of extreme drukte)