Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Zo kun je leren zeilen, suppen, waterskiën en is er een heus waterlab. Diverse zeilklassen houden deze week hun kampioenschappen voor de kust. 

Maar er is nog veel meer te beleven. Kom beachvolleyballen op het strand, doe mee met een golfclinic en kom kijken naar demonstraties van de Koninklijke Marine. In het Innovation Pavilion presenteren innovatieve bedrijven uit de regio zich met slimme vindingen die de wereld én het milieu verbeteren. Daarnaast zal een flink aantal bands optreden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze social media-kanalen, of bekijk het programma per dag

 

Boat EXPO

De groots opgezette Boat EXPO is de zeilbeurs van de zomer van 2018 met tal van stands en aanbieders van onder meer bootmaterialen, navigatieapparatuur, kleding, reizen en lifestyle producten. Veel stands hebben speciaal voor het toernooi leuke aanbiedingen en andere acties in petto. In de EXPO genieten bezoekers van een hapje en een drankje en slenteren ze ontspannen langs de vele leuke shops.

Lees meer

Beachvolleybal

Beachvolleybal is booming en zal daarom tijdens de Volvo Ocean Race aanwezig zijn op het strand. Er zullen een aantal velden beschikbaar komen waar jij wat handige volleybal trucjes kan leren. Deze velden zijn beschikbaar van 24 juni tot 1 juli en voor alle leeftijden beschikbaar. Daag jij je vrienden uit voor een potje volleybal?

Golfen

Maak tijdens de Volvo Ocean Race kennis met golf.

Resulteert een golfles van 20 minuten direct in een wereldse swing? Of verdien je de meeste punten bij de ‘hole in the wall’? Ontdek de golfsport en het talent in jezelf!

Lees meer

Suppen

Stand Up Paddling (SUP) is wereldwijd de snelst groeiende watersport en dat heeft een reden: het is leuk, sportief, toegankelijk én bovendien makkelijk te leren. Jobe gaat jou dit bewijzen in onze speciale SUP2thepeople SUP pool. Je kunt bij ons je eerste peddel meters maken onder begeleiding van professionele instructeurs, waarna jij zult ervaren waarom SUP helemaal hot is op het moment. Een wetsuit is bovendien niet eens nodig; je kunt het gewoon met je normale kleding! We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Lees meer

Powerkiten

Tijdens de Volvo Ocean Race dagen zal het team van Peter Lynn Kitesports powerkite clinics verzorgen. Hier kan jong en oud, onder deskundige begeleiding , proberen hoe het is om een stoere powerkite te besturen. Tijdens deze gratis clinic speel je met de kracht van de wind en zal je merken: ‘Powerkiten is fun’!

Lees meer

Optimist On Tour

Van 24 juni tot en met 1 juli vindt in Den Haag de grootste editie van Optimist on Tour ooit plaats bij de Finish van de Volvo Ocean Race. In twee verschillende waterbassins kunnen kinderen op het strand van Scheveningen kosteloos leren zeilen in een Optimist, kanovaren, waterskiën, windsurfen en/of suppen. Er kan zelfs een potje kanopolo gespeelt worden. Daarnaast kan je in het Dutch Wavemaker waterlaboratorium verschillende proefjes doen, om alles te weten over water.

Lees meer

SWKGroep KidsCorner

De Volvo Ocean Race finish in Den Haag is een evenement voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen is er de KidsCorner van SWKGroep. Hier kunnen kids de hele dag terecht kunnen voor leuke activiteiten, spellen en water fun in het waterlab.

 

Lees meer

VISSCH

HET JAARLIJKSE NOORDZEEVIS FESTIVAL OP SCHEVENINGEN

Voor de 5e keer wordt VISSCH dit jaar georganiseerd in de Visafslag van Scheveningen.

Kom de Noordzeevisserij echt van binnenuit leren, beleven en proeven in het hart van de visserij. Met demo’s van bekende chefs, presentaties, workshops, een vismarkt, een veiling en heel veel lekkers.

VIS|SCH zal van 29 juni tot en met 1 juli open zijn.

Lees meer

Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is dit jaar ook te vinden tijdens de Finishweek van de Volvo Ocean Race.

Naast twee indrukwekkende schepen zal er ook een klimtoren en brugstimulator aanwezig zijn.

Lees meer

Legends Races

De Nederlandse verbondenheid met de Volvo Ocean Race gaat ver terug, maar niet eerder was Nederland finishplaats van de race. Om dit unieke moment te vieren wordt een bijzondere reünie georganiseerd voor alle Nederlandse en buitenlandse schepen en bemanningsleden die ooit aan de wedstrijd hebben deelgenomen. Een aantal van de deelnemers gaat nog een keer de strijd aan in een unieke Legends Race. De start is in Gotenburg en de finish eveneens in Den Haag.

Lees meer

Dentons Student Sailing Trophy

Tijdens één van de grootste zeilevenementen ter wereld, de Volvo Ocean Race, slaan de Nederlandse studenten de handen ineen met een teamzeilevenement vóór en door studenten. Sinds enkele jaren is het teamzeilen op de kaart gezet met als doel de verschillende studentenzeilverenigingen in Nederland te verbinden met elkaar. Hierbij wordt een fantastische, speciale vorm van wedstrijdzeilen gepromoot. Wil je hier meer over weten?

Lees meer

EK Optimist zeilen

Aan dit officiële EK doen naar verwachting 300 kinderen mee uit heel Europa. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Internationale Optimisten Associatie en staat er voor kinderen tot 15 jaar. De Optimist wordt wel gezien als de kraamkamer van talent voor de Olympische zeilploegen. Wees dus niet verbaasd als er in 2024 een aantal van de deelnemers op het podium te zien bij de Olympische Spelen.

Lees meer

Red Bull Foiling Generation

32 Nederlandse zeiltalenten zijn geselecteerd voor Red Bull Foiling Generation. In deze wereldwijde zeilcompetitie krijgen jonge talenten de kans om ervaring op te doen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten.

Lees meer

Ocean Summit

Het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschappelijke wereld komen samen in het Zuiderstrandtheater voor s’werelds grootste water en duurzaamheid Congres. Onderwerpen van discussie zijn: De toekomst van water; Duurzaamheid & oceanen; Visie voor de Noordzee; en de toekomst van de Oceaan & Energie.

*De voertaal van het congres is Engels.

Lees meer

Zeeroeien

Op 1 juli wordt er een demonstratiewedstrijd regatta zeeroeien georganiseerd . De startlijn van de race is ten westen van de havenmonding en de finish is in de buitenhaven. In totaal is het een race-afstand van 2 km. Een race duurt ongeveer 15 minuten en er roeien 8 boten in elke race.

 

Lees meer