Van Niekerk aan boord bij Team Akzo-Nobel

De Nederlandse inbreng in de Volvo Ocean Race is gistermiddag met een kleine twintig procent gegroeid. Aan het vijftal Nederlandse deelnemers werd in Lissabon ook Peter van Niekerk toegevoegd. De tweevoudig winnaar van de America’s Cup stapt aan boord bij Team AkzoNobel.

Schipper Simeon Tienpont had vooraf aan de in-port race in Lissabon al een wijziging in zijn teamsamenstelling aangekondigd, en verraste gistermiddag met aanzienlijke versterking van zijn zeilcrew.

Jules Salter, die in Alicante na bewogen weken nog besloten had niet aan boord te gaan, kreeg voor de in-port race alsnog een plek aan boord. Hij werd navigator. De Brit deed al drie keer eerder mee aan de Volvo Ocean Race, won ook al eens. Ross Monson, navigator in de eerste etappe, bleef voor de in-port race ook nog aan boord. Tienpont stond in Lissabon Antonio Fontes weer af aan Sun Hung Kai/Scallywag. In de hectische uren voor het vertrek uit Alicante had Tienpont Fontes tijdelijk kunnen inhuren.

Voor de tweede etappe kondigde Tienpont bovendien serieuze versterkingen aan: Chris Nicholson én – vanuit Nederlands oogpunt fantastisch nieuws – Peter van Niekerk. Nicholson voer al vijf keer mee in de Volvo Ocean Race, hij was onder meer skipper van Team Vestas Wind. ,,Hij heeft geen introductie nodig, hij zal ons helpen een opgaande prestatiecurve neer te zetten. Ik heb er zin in om weer met hem te varen’’, aldus Tienpont.

Tienpont kondigde ook de deelname van zijn landgenoot Van Nierkerk aan. De 45-jarige Nederlander voer op de Olympische Spelen zowel in de Soling als Star-klasse. Hij won twee keer de America’s Cup met Alinghi. ,,Peter is een ongelooflijk allround zeiler. Hij was in 1997 een van de jongste Nederlandse zeilers ooit in deze race. Hij is veelgevraagd en niet voor niets. Ook zijn ervaring zal ons flink vooruit helpen.’’

De Team AkzoNobel-crew voor de tweede etappe:

Simeon Tienpont (NED)

Brad Farrand (NZL)

Martine Grael (BRA)

Luke Molloy (AUS)

Emily Nagel (BER)

Chris Nicholson (AUS)

Jules Salter (GBR)

Nicolai Sehested (DEN)

Peter van Niekerk (NED)


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.