Tienpont toch van start in Volvo Ocean Race

Simeon Tienpont is, zoals lang geleden al de bedoeling was, in Alicante van start gegaan als skipper van Team AkzoNobel. De Nederlander en zijn bedrijf Steam raakten de afgelopen week in conflict met de sponsor. Tienpont werd aanvankelijk opzijgezet, maar kreeg ten langen leste het roer weer in handen.

Door Edward Swier

Nadat hij via een arbitragezaak bij het Nederlands Arbitrage Instituut was aangewezen als de rechtmatige schipper, keerde Tienpont afgelopen zaterdagavond terug naar Alicante. Zondagochtend vroeg briefte hij zijn bemanning voor de eerste etappe, een relatief korte tocht naar Lissabon.

Even na elf uur in de ochtend werd ook voor het publiek duidelijk dat Tienpont weer terug was. Op de steiger naast de Akzo Nobel-boot verruilde hij zijn hagelwitte t-shirt voor een blauw-wit exemplaar met zijn naam in grote letters op de achterzijde. Tienpont was terug.

Tienpont aan het woord

Tienpont draaide er in een perscommuniqué niet omheen. ,,Het is zonder twijfel een ongelooflijk moeilijke tijd geweest, voor iedereen die er de afgelopen tien dagen in Alicante bij was. Ik ben persoonlijk enorm opgelucht dat ik terug ben, en heb er enorm veel zin in om met deze Volvo Ocean Race te beginnen. Er is nu een overeenkomst gesloten met AkzoNobel en alle partijen willen dit achter zich laten. We zullen ons vanaf nu focussen op de campagne voor de Volvo Ocean Race van 2017/2018.’’

Na het aanvankelijke vertrek van Tienpont was Brad Jackson aangewezen als nieuwe skipper. De Nieuw-Zeelander zat vrijdagochtend dan ook met zijn collega’s bij de persconferentie. Gisteren wilde Jackson echter niet inschepen. Met hem kijken ook Jules Salter en Joca Signorini de eerste etappe van de wal toe. Ze willen hun toekomstplannen heroverwegen. Ook Rome Kirby, de op het laatste moment door Jackson aangetrokken zeiler, is niet aan boord gegaan.

Tienpont, in het persbericht: ,,Ik wil Brad Jackson bedanken dat hij op zo’n uitdagend moment naar voren is getreden en ervoor gezorgd heeft dat de voorbereidingen op de race verder gingen. Joca Signorini, Jules Salter en Rome Kirby wil ik ook bedanken voor hun bijdrage. We zijn bovendien veel dank verschuldigd aan Seng Huang Lee, de eigenaar van het Sun Hung Kai/Scallywag-team, en hun schipper David Witt. Het is geweldig dat we voor de eerste etappe Antonio Fontes van hun mogen lenen.’’

De bemanning van Team AkzoNobel voor de eerste etappe:

Simeon Tienpont (NED) – skipper, watch captain

Brad Farrand (NZL)

Antonio Fontes (POR)

Martine Grael (BRA)

Luke Molloy (AUS)

Ross Monson (GBR) - navigator

Emily Nagel (BER)

Nicolai Sehested (DEN) – watch captain

 

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.