Team Brunel wint in-port race Lissabon

Het is altijd een inleidend gevecht, voorafgaand aan de échte etappe. Maar de in-port race in Lissabon gaf al wat duidelijke hints voor de aanstaande zeiltocht naar Kaapstad. Team Brunel beleefde vrijdagmiddag het plezier van de eerste winst in deze Volvo Ocean Race. ,,Dit geeft een enorme boost’’, aldus crewlid Peter Burling.

Team Brunel had de afgelopen week het nodige reparatiewerk aan de onderzijde van de boot. Het vermoeden bestond dat de Nederlandse boot daardoor in de eerste etappe achterop was geraakt. Bovendien werd ook de trimming flink onder de loep genomen De zesde plaats stelde schipper Bouwe Bekking ernstig teleur. In Lissabon was echter alles anders.

In de haven van Lissabon had Brunel er vrijdagmiddag direct flink de sokken in. Bovendien werden er in het wisselvallige weer, met veel nattigheid en stevige wind, tactisch gezien goede keuzes gemaakt. Een aanval van Mapfre werd met een handige manoeuvre in Gate 7 afgeslagen. Op de streep was het verschil minimaal (8 seconden), maar Brunel redde het net voor Mapfre, dat algemeen gezien wordt als de grote favoriet voor de eindzege. De dagzege moet Brunel tevreden stemmen voor de aanstaande tweede etappe. Burling: ,,We kunnen niet wachten tot we de volle zee op gaan. Dit was een hele goede job van iedereen aan boord.’’

Ook Team AkzoNobel gaf alvast een glimp voor de aanstaande weken. Net als in de eerste etappe, van Alicante naar Lissabon, werd AkzoNobel vierde in de in-port race.

Team Brunel staat na de tweede in-port race op de tweede plaats in dit speciale klassement. Mapfre leidt met 13 punten, Brunel heeft er - net als Dongfeng – 11. AkzoNobel staat vijfde met 6 punten. De eindrangschikking van de havenraces geeft de doorslag als teams aan de streep in Den Haag eenzelfde aantal punten hebben verzameld in de ‘gewone’ etappes. 

De tweede etappe van Lissabon naar Kaapstad, die zondagmiddag om 15.00 uur start, gaat over 7000 zeemijl, en is daarmee de op een na langste etappe. Naar verwachtingen zullen de zeilers 22 dagen op zee doorbrengen. 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.