Nieuwe boot Team AkzoNobel gedoopt in thuishaven Den Haag

Onder grote belangstelling van zeilfans is vandaag team AkzoNobel’s nieuwe Volvo Ocean Race-boot gedoopt door de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke.

Met nog maar vier maanden tot de start van de race, kwamen schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning afgelopen maandag vanuit Lissabon aan in Den Haag, de thuishaven van het team. Nieuwsgierige zeilfans langs én op het water verwelkomden de hagelnieuwe boot voor het eerst in Nederlandse wateren.

“Het is een bijzonder moment om de nieuwe boot in Den Haag te dopen,” aldus Tienpont. “In een aantal opzichten begint de race nu hier voor ons. En wanneer wij volgend jaar juni hier weer over de finish komen, doen we dat hopelijk winnend voor Nederland.”

Een vloot van negen Optimisten met zeilers uit de nationale kernploeg en de jeugdzeilclub van Scheveningen begeleidden de 65-voet lange (ruim 20 meter) raceboot vanaf de Noordzee naar haar plek in de haven voor de officiële doopceremonie. Dit werd gevolgd door het ceremoniële breken van een champagnefles op de boeg door burgemeester Krikke en locoburgemeester Karsten Klein.

“Een internationaal team, met een sterk Nederlands karakter en een stevig Haags randje”

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag: “Wij zijn trots op de samenwerking met team AkzoNobel in de Volvo Ocean Race. Het is een internationaal team, met een sterk Nederlandse karakter en een stevig Haags randje, en wij wensen Simeon en zijn bemanning veel succes met de verdere voorbereidingen richting de racestart in oktober.”

“Als de thuishaven voor de finish van de race in 2018 voelen we ons verbonden met alle deelnemende teams. We kijken er naar uit om ze volgend jaar veilig en wel te verwelkomen. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de finish in Den Haag echt de ‘Ultieme Bestemming’ is. De teams en hun fans kunnen uitkijken naar een onvergetelijk sportmoment, een warm netwerkevenement en een geweldige feeststemming.

“Dit is een uniek moment dat veel opwinding heeft veroorzaakt”

“Dit is een moment van trots voor zowel het zeilteam als het bedrijf. De boot ziet er fantastisch uit en haar doop is een uniek moment dat veel opwinding heeft veroorzaakt,” zegt Leslie McGibbon, Corporate Director van AkzoNobel. “De race biedt een geweldige kans om onze kleur- en coatingsexpertise te benadrukken, terwijl we tegelijkertijd aandacht vragen voor belangrijke wereldwijde problemen door ons duurzaamheidspartnerschap met de Volvo Ocean Race.”

Nederlandse coatings en lakken op alle Volvo Ocean Race-boten

Alle boten die in de komende editie meedoen, worden gecoat met producten uit het assortiment van International en Awlgrip – afkomstig uit AkzoNobel’s fabrieken in Sassenheim en Wapenveld. Het opvallende kleurenschema van team AkzoNobel’s boot telt zeven custom-made kleuren. Het coaten duurde 1.400 manuren.

“Het heeft bijna negen maanden geduurd om de nieuwe Volvo Ocean 65 te bouwen, uit te rusten en te coaten. De bootbouwers van Persico en onze mensen van de Volvo Ocean-werf hebben fantastisch werk afgeleverd voor team AkzoNobel,” aldus Volvo Ocean Race CEO Mark Turner. 

“De Volvo Ocean Race is de zwaarste professionele teamsport en ik wens Simeon en de rest van het team enorm veel succes in de verdere voorbereiding op de start in Allicante, waar zij het vervolgens negen maanden lang gaan opnemen tegen de rest van ’s werelds beste zeezeilers.”

Een negen maanden durende en 45.000 nautische mijlen tellende race naar Den Haag

Team AkzoNobel begint nu met vier intensieve trainingsmaanden op zee. Over een paar dagen vertrekt het team voor een transatlantische oversteek naar New York. De training terug gaat naar de Engelse zuidkust om vervolgens deel te nemen aan de gerenommeerde, 605 nautische mijlen tellende Rolex Fastnet Race. Deelname aan deze race is verplicht als kwalificatie voor deelname aan de Volvo Ocean Race.

Het startschot van de Volvo Ocean Race zelf klinkt op 22 oktober in het Spaanse Alicante. De route gaat door een aantal van de meest afgelegen en uitdagende gebieden van de oceanen. De boten krijgen te maken met extreme weersomstandigheden – van ijskoude en razende stormen tot smorende hitte. Onderweg worden elf steden aangedaan en de racefinish is in juni 2018 in Den Haag.

Vorig jaar juli maakte team AkzoNobel zijn deelname aan de komende editie van de Volvo Ocean Race bekend. Deelname is onderdeel van een strategische samenwerking om wereldwijd de aandacht te vestigen op de merken en expertise van AkzoNobel en tegelijkertijd deel te nemen aan lokale gemeenschapsprojecten.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.