Klompboot vist plastic uit zee


Door Edward Swier

Ze maken weliswaar altijd van die vrolijke filmpjes, Gerd-Jan Poortman en Stefan Coppers hebben wel degelijk oog voor serieuze zaken in het leven. In de vierde aflevering van hun avonturenserie met de Klompboot duiken de Cloggy-reporters naar plastic. Zelfs Poortman, die zich ‘de slechtste visser ter wereld’ noemt, heeft al snel beet. Niet raar ook, overal in oceaan drijft plastic. Het is een bedreiging voor mens, dier en natuur.

Aandacht voor plasticsoep

De Volvo Ocean Race vraagt op diverse manieren aandacht voor dit probleem. Niet alleen bindt de vloot fysiek de strijd aan met de rommel in zee, middels handelsmissies en congressen die tijdens de Volvo Ocean Race worden gehouden wordt ook gezocht naar duurzame oplossingen.

Ondertussen proberen de deelnemers zo snel mogelijk van Melbourne naar Hongkong te varen. Bouwe Bekking, skipper van Team Brunel, onthult dat dat niet zonder een endoscoop kan. Geregeld voelt hij het als plastic zich aan de kiel of het roer hecht.

Boatyard

Poortman en Coppers gunnen de kijkers tijdens hun tocht over het terrein van de Volvo Ocean Race ook alvast een kijkje in de Boatyard, waar onder meer de zeilen worden gerepareerd. Bovendien laat het duo zien hoe benaderbaar de zeilers zijn. Dat alleen al is een uitnodiging om straks, in de week van 24 juni tot en met 1 juli, naar (de aankomst van) de zeven boten in Den Haag te komen kijken.

Coppers en Poortman laten ook zien hoe lastig de tocht van Melbourne naar Hongkong, met de Klompboot of ieder ander zeilschip, is. Er is een grote kans op flinke wolken rond de evenaar. Die hebben zo hun leuke én minder leuke kanten. Vanzelfsprekend zit ook de quiz weer in deze aflevering, ditmaal met Dee Caffari, skipper van – hoe toepasselijk - Turn the Tide on Plastic.

Tot slot is er natuurlijk ook nog de prijsvraag, waarbij iedereen kans heeft om de aankomst van de boten in Den Haag als speciale gast mee te maken. Via http://volvooceanracedenhaag.nl/#klomp is het mogelijk mee te dingen naar deze prijs.

Link naar het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=42afkDE7EwQ


 


 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.