Dorian van Rijsselberghe trapt scholenprogramma Volvo Ocean Race Finish Den Haag af

Op 2 juni gaven Haagse wethouder Karsten Klein en olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe het startsein voor een reeks Optimist on Tour evenementen in de regio Den Haag in aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race Finish in juni 2018.

Wethouder Karsten Klein is enthousiast over het initiatief: “Zeilen begint bij een Optimist. Ook de deelnemers aan de Volvo Ocean Race zijn ooit zo begonnen. Met elf kilometer kust en de haven van Scheveningen hoort zeilen bij Den Haag. Het is daarom logisch dat kinderen in Den Haag naast rekenen, lezen en schrijven ook iets te leren over de wind en het water. Optimist on Tour doet dat. Misschien juichen we over tien jaar wel voor een zeilkampioen die vandaag voor het eerst in een Optimist het water op gaat.”

Optimist on Tour in aanloop naar finish Volvo Ocean Race Den Haag

Vanaf 1 juni 2017 tot en met de finish van de Volvo Ocean Race op 23 juni 2018, meert de Optimist on Tour aan op een aantal unieke locaties in Den Haag om kinderen gratis kennis te laten maken met de watersport. De eerste locatie is in de haven van Scheveningen. Kinderen leren hier onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen.

Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt.

Kijk voor meer informatie op: www.optimistontour.nlVoor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.