Den Haag ambassadeur Poortman mee met Brunel

Gerd-Jan Poortman, ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag, zal zondag alsnog meevaren in de Volvo Ocean Race. Echter, dat zal slechts voor een zeer korte periode zijn. Poortman is door Team Brunel gevraagd als zogeheten ‘leg jumper’. Vlak na de start zal hij van boord springen.

 Door Edward Swier

 Ieder team kiest, als een soort van eerbetoon, voor elke etappe een bekende om deze eervolle taak te vervullen. Poortman, in het verleden betrokken bij de opzet van Team Brunel, was aangenaam verrast door het verzoek.

 ,,Ik ben er zelfs een beetje nerveus voor. Normaal gesproken ben ik een van de crewleden, ik heb de Volvo Ocean Race drie keer gevaren. Nu wilde ik dat niet. Dat ik er dan toch op zo’n manier bij betrokken wordt, vind ik echt heel erg leuk. Het is uniek. Al kan ik er bijna niet van slapen. Ik heb in het verleden al zoveel legjumpers op een originele manier van boord zien springen, dat ik er nog niet uit ben hoe ik dat ga doen.’’

 Poortman (41) is blij dat hij met zijn bescheiden rol in de etappe van Alicante naar Lissabon nog even de aandacht op Den Haag als finishplaats van de Volvo Ocean Race kan vestigen. ,,Natuurlijk ben ik, als ambassadeur, vooral in Alicante om de aandacht op Den Haag te vestigen. We zijn druk met de Klompboot, die een gigantisch succes blijkt. En ik kan hier overal de boodschap van Den Haag als ultieme bestemming uitdragen. Maar een stukje meevaren, dat vind ik stiekem natuurlijk ook heel erg leuk.’’


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.