Bouwe Bekking en Team Brunel terug in de Volvo Ocean Race

Bouwe Bekking en Team Brunel keren terug in Volvo Ocean Race. 114 dagen voor de start van de race maakte de Nederlandse schipper zijn deelname wereldkundig.

Met Bekking en Team Brunel keren twee bekende namen terug in de Volvo Ocean Race. In de laatste editie (2014-15) eindigde Team Brunel als tweede. Bekking heeft aangekondigd de nieuwe race aan te vangen met niets minder dan de eerste plaats als ambitie. “Alle data van de vorige race hebben we nog, dat is naast onze ervaring een van de voordelen die we hebben”, aldus de schipper. “Onze doelstelling is helder, we willen gewoon eerste worden.”

Voor Bekking wordt het de achtste deelname aan de Volvo Ocean Race. Geen andere zeiler heeft zoveel ervaring in de wedstrijd als de Nederlander die in de editie 1985-86 met Philips Innovator zijn debuut maakte.

Met de aankondiging van de deelname van Team Brunel komt het aantal teams op zeven. De andere bevestigde deelnemers zijn team AkzoNobel (met schipper Simeon Tienpont), Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier), MAPFRE (Xabi Fernández), Vestas 11th Hour Racing (Charlie Enright), Team Sun Hung Kai/Scallywag (David Witt) enTurn The Tide On Plastic (Dee Caffari).

Nederland is meer dan ooit betrokken bij de Volvo Oceean Race met de deelname van twee boten en de finish in Den Haag. Team Brunel en team AkzoNobel hebben allebei de ambitie mee te strijden om de overwinning als de meest legendarische zeilrace ter wereld voor het eerst finisht in Nederland.

Wethouder Karsten Klein: "Dit is geweldig nieuws. Een tweede Nederlandse boot met de ervaren schipper Bouwe Bekking is goed voor de race, het Nederlandse zeilen en straks voor de finish in Den Haag in 2018. Het maakt de race naar de ultieme bestemming in Den Haag nog spannender"

Gerd-Jan Poortman, ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag, is verheugd over de deelname van schipper Bouwe Bekking met Team Brunel. “Dit is fantastisch nieuws. Een tweede Nederlandse team in de Volvo Ocean Race. Echt uniek! Wij gaan natuurlijk in Den Haag er alles aan doen om alle Volvo Ocean Race deelnemers, maar met name de Nederlandse teams, een onvergetelijk welkom te bieden als ze aankomen op hun ultieme bestemming.”

Poortman zeilde mee met de drie laatste Nederlandse teams in de Volvo Ocean Race. In 2005-2006 met Team ABN Amro, in 2009-2010 met Team Delta Lloyd en in 2014-2015 met Team Brunel. 

De start van de Volvo Ocean Race is op 14 oktober 2017 in het Spaanse Alicante. Voor de verwachte finish op 23 juni 2018 in Den Haag varen de boten naar Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië), Hongkong, Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (Verenigde Staten), Cardiff (Groot-Brittannië) en Göteborg (Zweden).


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.