Annemieke Bes aan boord Team Sun Hung Kai / Scallywag

Team Sun Hung Kai / Scallywag heeft vrijdag 29 september bekendgemaakt dat de Nederlandse topzeilster Annemieke Bes wordt toegevoegd aan de bemanning. Hiermee komt het totaal aantal boten met Nederlandse inbreng op vier. Naast Team Akzo Nobel (Simeon Tienpont), Dongfeng Racing (Carolijn Brouwer) en Team Brunel (Bouwe Bekking en Carlo Huisman). 

Bes die vorige week Team Akzo Nobel verliet, zegt over haar switch naar het team van schipper David Witt: “Ik heb enorm veel zin om met Team Sun Hung Kai Scallywag verder te gaan. Ik ken Witt van het zeilen in Sydney en het is altijd geweldig om met hem te racen. Het is een leuk team en we werken hard om de laatste puntjes op de i te zetten voor de start in oktober.”

De aankondiging van Bes is enigszins verrassend, aangezien Witt aanvankelijk aangaf met een bemanning van zeven mannen de wereld rond te zullen gaan. Volgens de nieuwe wedstrijdregels, die bedoeld zijn om het interessanter te maken om vrouwen aan boord te nemen, mag een mannenteam maximaal uit zeven mannen bestaan. Onder diezelfde regels is het toegestaan om met een gemengde samenstelling van zeven mannen plus één of twee vrouwen te varen, wat neerkomt op in totaal acht of negen* zeilers.

Tot vandaag was Team Sun Hung Kai/Scallywag de enige campagne, van de zeven deelnemers, die zonder zeilsters van start wilde gaan. Nu dat ze toch voor Bes kiezen, hebben alle Volvo Ocean Race-teams topzeilsters in hun bemanning opgenomen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.