Ambassadeur Poortman kijkt uit naar unieke finish in Den Haag

Gerd-Jan Poortman is terug in de Volvo Ocean Race. Dit keer niet aan boord van een van de boten, maar in de rol van ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag.

'Ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag', dat klinkt goed.

“Ik ben betrokken geweest bij de laatste drie Nederlandse campagnes in de Volvo Ocean Race. In 2005-2006 zeilde ik voor het eerst mee op de ABN AMRO TWO, twee later maakte ik deel uit van Team Delta Lloyd en voor de vorige race was ik een van de initiatiefnemers van Team Brunel. Na drie edities aan boord, vind ik het fantastisch dat ik nu op deze manier betrokken kan zijn bij de mooiste en meest legendarische zeilrace ter wereld.”

Hoe ziet je rol eruit?

“Ik zal als ambassadeur vooral een verbindende rol spelen tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij de organisatie. Met mijn ervaring weet ik wat er komt kijken bij de race. Verder hoop ik mensen te inspireren en de Volvo Ocean Race bekend te maken bij nog meer Nederlanders. In Den Haag gaan we zeilers en niet-zeilers een fantastische Volvo Ocean Race experience bieden.”

Hoe bijzonder is het dat de Volvo Ocean Race in Den Haag finisht?

“Het is een unicum  en ik weet zeker dat het de zeilsport in Nederland een enorme impuls gaat geven. Ik heb me er hard voor gemaakt dat aan de editie 2014-2015 weer een Nederlandse boot deelnam. Het was prachtig om te zien wat we met Team Brunel hebben losgemaakt in Nederland. Dat Den Haag nu de Volvo Ocean Race Finish mag organiseren, is fantastisch voor de zeilsport en voor het zeezeilen.”

Wat verwacht je van de Nederlanders in de race?

“Met team AkzoNobel hebben we een mooi Nederlands team in de race. Simeon Tienpont behoort tot de beste schippers ter wereld. Hij heeft een team om zich heen verzameld met mensen die hem en elkaar aanvullen en van wie je weet dat ze voor elkaar door het vuur gaan. Ik verwacht mooie dingen van dit team.”

Je bent intussen ook bezig een nieuwe generatie deelnemers op te leiden.

“Ik ben nog altijd nauw betrokken bij de Volvo Ocean Race en het Nederlandse zeilen. Sinds dit jaar ben ik coach en team manager bij het Rotterdam Offshore Sailing Team. Dit talent team hebben we opgestart met als doel jonge zeezeiltalenten klaar te stomen voor de Volvo Ocean Race in 2020.”

Hoe ga je de race volgen?

“Ik zal er negen maanden bovenop zitten. Als liefhebber, maar ook omdat ik veel van de jongens ken die meevaren. Vanaf de start op 22 oktober in Alicante gaat er geen dag voorbij dat ik de race niet volg. De Volvo Ocean Race is fantastisch om online te mee te beleven. Ik hoop ook een aantal stops te bezoeken voordat de boten in juni 2018 in Den Haag finishen.”Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

TIG Sports
Valschermkade 30
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 570 90 60
info@tigsports.nl

Sponsoring / Guest Experiences

hospitality@volvooceanracedenhaag.nl (Noortje van der Lugt)

Hotel

hotel@finishvolvooceanracedenhaag.nl (Gitta Hanrath)

Pers / Communicatie

info@tigsports.nl (Simon Keijzer)

www.volvooceanrace.com www.teamakzonobel.com www.brunelsailing.net

Privacy ENGLISH

De organisatie van de Finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en ontvangers van haar nieuwsbrieven en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken gegevens alleen voor het versturen van gewenste nieuwsbrieven of om contact op te nemen na deelname aan prijsvragen/acties.

Disclaimer

Met registratie gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag.

Na bevestiging van uw registratie wordt u voorafgaand aan de Finish van de Volvo Ocean Race middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond het evenement, het programma en praktische informatie.

(Persoons)gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. Opgegeven gegevens kunnen worden gebruikt voor ontvangst van nieuwsbrieven van TIG Sports en/of promotionele acties van haar partners. Te allen tijde worden de vereisten en richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen.